logo

Installation af Joomla 1.6, 1.7 og 2.5

Der er flere forskellige måder at få installeret Joomla på sin hjemmeside. Den nemmeste måde er, at finde et webhotel der tilbyder, en såkaldt "one click install". En one click install, eller et kliks installation, er noget webhotellerne tilbyder, for at gøre livet nemmere for deres kunder. Ved at bruge en sådan, slipper man tænke på at det tekniske, webhotellets system klarer det hele for dig. Du skal formodentlig indtaste det kodeord, du gerne vil bruge til Joomla administrationen, men det burde også være dett. Efter det er Joomla installeret og klar til brug.

Det er dog ikke alle webhoteller der tilbyder en one click install. Hvis dit webhotel ikke har dette, så følg guiden herude til at få installeret Joomla rigtigt.

Trin 1:
udpak joomla 1.7Hent den nyeste version af Joomla. I denne guide vil jeg bruge version 1.7.0, da det i den skrivende stund er den nyeste udgave af Joomla 1.7
Du kan finde den aktuelle version på http://www.joomla.org/download.html, her kan man finde nyeste version af både 1.5 og 1.6/1.7. Joomla hentes ved at trykke på det blå link med navnet ZIP.

Trin 2:
Udpak den .zip fil du lige har hentet ned. Dette gøres ved at højreklikke og vælge udpak alle (på windows maskiner i hvert fald)

Trin 3:
Upload (overfør), de udpakkede filer til dit webhotel. Husk at det ikke er den udpakkede mappe du skal overføre men hele indholdet af mappen. Hvis du er usikker på hvordan du uploader filer til dit webhotel, så ta' eventuelt et kig på min gennemgang af FileZilla FTP klienten.

Trin 4:
Åben din browser og gå ind på din hjemmeside. F.eks. www.dinhjemmeside.dk. Dette vil starte installationen af Joomla. Husk at alle kan tilgå denne installation, så sørg for at fuldføre installationen med det samme.

Trin 5:
Vælg sprog og tryk på næste, øverst i højre hjørne.
sprogvalg17

Trin 6:
På den næste skærm checker Joomla installationen om webstedets php og MySQL opsætning er korrekt. Her skal alle indstillingerne være grønne, hvis nogle af dem er røde vil Joomla ikke fungere optimalt. Hvis du er i tvivl om hvordan det skal se ud for at være 100% i orden, så se billedet herunder. Tryk næste for at gå videre.
indstillinger
Trin 7:
Læs licensen igennem og tryk næste igen

Trin 8:
Her skal du indtaste database informationerne. Det er tit noget som folk synes er svært og indviklet, men det er det i virkeligheden slet ikke. Disse informationer kan du enten finde i den kodemail dit webhotel har sendt ud, eller i det webhotels administration/kontrolpanel. Hvis alt andet går galt, så kan man tage fat i webhotellets support og få dem til at hjælpe en, med at finde frem til oplysningerne. Database typen kan du sprige over og gå videre til de andre felter. Jeg har på billedet udfyldt felterne med forklarende tekst i stedet for egentlige info, så husk at brug jeres rigtige database informationer. Gå videre ved at trykke næste.

Trin 9:
Den næste skærm der kommer frem, handler om FTP indstillingerne. Denne skærm springer man over uden at ændre noget. Med mindre! man har sin hjemmeside på et webhotel, hvor php_safemode IKKE kan slåes fra, men det skulle helst ikke være tilfældet. Tryk næste for at komme videre.

Trin 10:
Så er vi nået til den generelle konfiguration. Her skal man opsætte de sidste par ting inden installationen er færdig. Øverst, i det første felt, skal man indtaste sidens navn, det kan være dit firma navn eller noget lignende. Derefter skal man indtaste sin email, denne email vil blive koblet på administrator brugeren, denne email skal findes i forvejen. Derefter skal man indtaste sit administrator brugernavn. Dette er nyt, i tidligere versioner var dette altid bare admin, men nu kan man få lov til at ændre det. Til sidst skal man indtaste et kodeord, dette kodeord vil blive det kodeord, du skal bruge for at logge på administrations delen af din hjemmeside. Spring over installationen af demodata, det er for rodet og der bliver for meget oprydnings arbejde. Tryk næste for at komme til sidste trin.
generelkonfigurationTrin 11:
Tillykke! Nu har du faktisk fået installeret Joomla på din hjemmeside og du er klar til at gå igang med at opbygge den. Næsten i hvert fald. Som man kan se på billedet, skal man lige huske at en sidste ting. Man skal nemlig have slettet mappen ved navn installation, i tidligere udgaver af joomla skulle man bruge FileZilla, men nu kan man bare trykke på knappen her i installationen. Når det er gjort, er du helt færdig med installationen.På billedet herunder, kan man se hvordan det ser ud når mappen er blevet slettet rigtigt. I øverste højre hjørne kan man klikke sig til forsiden eller til administrationen. Og så kan jeg jo kun sige, go arbejdslyst!
afslutning