logo

Få Joomla administrationen på dansk

Joomla bliver som standard installeret med engelsk administration og forside (frontend). Det kan for nogle være et irritations moment og derfor kan man også oversætte Joomla til dansk.

Jeg vil dog anbefale at man kører med Joomla på engelsk, hvis man ellers synes at man kan håndtere det. Grunden til at jeg anbefaler dette, er at mange af de guides og anden form for hjælp man finder på nettet, f.eks. på diverse forummer, vil være på engelsk. Ved at køre med Joomla på engelsk, behøver man derfor ikke sidde og oversætte det personer på forummet siger til dansk. Det kan nemlig godt give nogle problem af og til.

Dette problem gælder dog mest administrationen, da man oftest vil oversætte forsiden til dansk, sådan at diverse moduler skriver deres informationer på dansk. F.eks. vil login bliver til Log ind, det giver lige lidt mere brugervenlighed på siden.

For at få oversat Joomla, skal man først ud på http://joomlacode.org/gf/project/danish/frs/ for at få hentet de danske sprogfiler. I skrivende stund, kan man finde disse nederst på siden, som de 2. og 3. sidste muligheder. Begge disse filer skal downloades. Dette gøres ved at trykke på det blå link til højre for navnet, indikeret med den grønne pil:
Download af danske sprogfiler

 

Når disse filer er hentet ned, skal de installeres i Joomla. Man skal ikke pakke dem ud, de skal forblive som de zip filer man downloadede. Man kan installere dem i Joomla, igennem Extentions og Install/Uninstall.
installation

 
Det fører en ind til det der hedder "Extention Manager" og her kan man få lov til at vælge den fil man gerne vil installere, i vores tilfælde de to sprogfiler vi downloadede, og derefter installere dem.
Dette gøres ved at trykke på Choose File, og derefter Upload File & Install, begge markeret med grønne pile. Efter der er trykket på upload, vil der gå et øjeblik, derefter vil man få en melding om at pakken er blevet installeret., se billede. Derefter går man de samme for den anden pakke.

upload af sprogfiler

Installation af sprogpakke success

Når begge pakker er installeret skal man aktivere dem. Dette gøres ved at gå ind i menuen Extentions og vælge Language Manager.
 Joomla Language Manager
Inde i language manageren kan man nu se, at der både ligger en engelsk og dansk sprogfil. Det betyder at vi nu kan vælge den danske i stedet for den engelske. Dette gøres ved at markere den lille cirkel, til venstre for Danish(DK), og derefter trykke på den gule stjerneknap i øverste højre hjørne. Dette vil aktivere den danske sprog pakke og flytte den lille gule stjerne i kolonnen Default op, så den står til højre for Danish(DK). Når dette er gjort, klikker man på det blå Administrator link og gentager processen. Alle punkterne er vist på billedet med grønne pile.
skift_sprog


Når man har rette begge, er Joomla og så mange moduler som muligt oversat til dansk. Husk dog at nye moduler ikke altid vil være oversat som standard.