logo

Joomla 1.7 udgivet

Det er ikke længe siden at vi så den første udgave af version 1.6 i luften, men alligevel står vi allerede nu men en version 1.7 i hænderne. Puha, jamen hvad så? Skal jeg så til at lave min hjemmeside helt om og alt det der. Nej, det behøver du ikke. Det er en smule svært at forstå skiftet fra 1.6.5 til 1.7.0, nu når vi lige har haft det store skift fra 1.5 til 1.6.

Skiftet til 1.7 er dog helt anderledes end det vi så fra 1.5 til 1.6, på den måde at vi denne gang ikke går over til et "nyt" system. Grunden til at skiftet fra 1.5 var så voldsomt, var at Joomla blev lavet helt om, en masse nye funktioner og features som der ikke fandtes i 1.5. Det var alle et versionsskift og ikke en opdatering som sådan. Det er 1.6.5 til 1.7.

Dem af jer der var til Joomladay 2010, så husker i måske også hvordan Brian Teeman snakkede om, at efter 1.6 blev udgivet ville der komme flere opdateringer. Derud over ville system være lavet sådan at det var nemt at gå fra et versions nummer til det andet. Det er dette der gør sig gældende, når vi kigge på denne seneste opdatering. Man burde sikke som bruger, mærke de helt store forskelle, og mange af de nuværende udvidelser til 1.6.5 vil også fungere i version 1.7.0, det vil dog være undtagelser som altid.

Der er altså ikke de store problemer i at opdatere og det bliver faktisk også anbefalet at man opdaterer til 1.7.0. Så hvis du sidder og arbejder på en 1.6.5, er det nok vær at overveje :)